Frågvisa intervjuar Pax-böckernas författare Åsa Larsson

_sa_Larsson_mindreVi elever bakom Frågvisa läser Pax-böckerna som högläsning. Ingen annan bokserie har vi blivit så uppslukade av. Vem är då författaren som skrivit de spännande böckerna? Två författare har skrivit böckerna tillsammans. Frågvisa har intervjuar en av dem: Åsa Larsson.

Har du skrivit andra böcker i någon annan genre?
Ja, jag skriver vuxendeckare i vanliga fall. De handlar om en jurist som heter Rebecka Martinsson och de utspelar sig i Kiruna. Första boken har blivit film och de andra böckerna kommer snart som TV-serie.

Hur kommer det sig att boken handlar om fosterbarn och att mamman är alkoholist?
Ganska många personer i böcker är föräldralösa eller på något annat sätt lite övergivna här i världen, till exempel Pippi och Harry Potter och Oliver Twist (som er lärare vet vem det är, mycket gammal men väldigt känd bok). Kanske beror det på att man känner mer för personerna då, man vill att det ska gå bra för dem och kanske har man också lättare att känna igen sig, för alla har någon gång känt sig ensam och övergiven tänker jag. Vi ville också att Alrik och Viggo skulle flytta till Mariefred och inte riktigt passa in. Det var liksom ett modernt sätt att vara ”föräldralös” på, att ha en förälder som inte klarar av att ta hand om en.

Har inte barnen någon pappa? Om de har, var är han?
Om ni fortsätter läsa serien så får ni svar på det!

Fjärde boken i PAX-serien: Bjäran

Fjärde boken i PAX-serien: Bjäran

Hur många böcker har du skrivit totalt?
Fem vuxenböcker + fem pax-böcker = tio. I datorn har jag också den sjätte paxboken helt klar, Pax Näcken. Den kommer ut i april 2016.

____

Vi i Pineberry är supernyfikna på den nya boken!

Åsa hälsar även att hon är född i Uppsala! Och Ingela, hennes medförfattare till PAX är uppvuxen i Uppsala. Åsa läste dessutom på juristlinjen i Uppsala.

Åsa tipsar vidare att ni kan få reda på mer om oss i PAX-gänget via Facebook och Instagram. Sök på paxseries, så kommer ni rätt.

Gillar ni Henriks bilder så kan ni följa honom på Instagram. Han lägger ut skisser och bilder på både PAX-projekt och annat. Där heter han Henrikjonssonart.

 

Bilderna är publicerad med tillåtelse från Åsa Larsson och förlaget BonnierCarlsen

Intervjun är skapad av Lisa

2 Comments
  1. Hurra vad kul att jag fick bli intervjuad av er! Och vad snyggt och proffsigt det blev. Hoppas att ni kommer att gilla hela PAX-serien. Vi vill verkligen skriva spännande och roligt och allvarligt så att man bara vill läsa och läsa och läsa ännu mer.

  2. Åh vad kul att läsa er proffsiga webbtidning och er intervju med Åsa. Så himla glad att ni tycker om våra PAX-böcker! Stor PAX-kram till er
    // Ingela Korsell ?
    P.S. Jag blir alltid varm i hjärtat när jag är på besök i min gamla hemstad Uppsala ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.