Mona älskar sitt språk

Vår intervjuserie med olika personer som Frågvisas reportrar är nyfikna på fortsätter med Mona ElHaj som arbetar som modersmålslärare i arabiska på vår skola. Det är Blomma som valt att intervjua sin favoritlärare.

Mona_beskurenVarför arbetar du som modersmålslärare? Berätta!
Det finns många olika anledningar till varför jag just valt att jobba som modersmålslärare. Till att börja med älskar jag mitt språk och vill gärna sprida det och uppmuntra elever som vill lära sig.

Det arabiska språket är väldigt rikt och jag vill att mina elever ska ha tillgång till den rikedomen i framtiden. Det värmer i mitt hjärta när jag ser mina elever utvecklas och når sitt mål inom språkförmågan som successivt utökas för varje vecka.

Mitt stora önskemål är att modersmål inte bara är en gång i veckan utan minst 2 gånger om inte mer. Det finns så mycket kunskap att ge till sina elever som man som lärare inte får utrymme till, det är något jag kommer att kämpa och sträva för att det ska förändras.

Var jobbar du?
Jag jobbar 75 % i Växthuset och 25 % i Knivsta.

Har du barn?
Ja, jag 4 barn. Wisam är min äldsta son på 26 år, Heba är min äldsta dotter på 25 år, Jasmin är min yngsta dotter på 23 år och Ahmad är min yngsta son på 15 år.

Vilken färg tycker du om?
Jag gillar alla färger, men mest gillar jag svart.

 

Intervjun är gjord av Blomma

Bilden är publicerad med tillåtelse av Mona ElHaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.